محصولات مرتبط
این کتاب شامل 4 فصل می باشد که هر کدام از فصول به بررسی قسمتی از حقوق تجارت می پردازد.
در فصل اول با تاجر حقیقی آشنا می شویم که خود شامل مباحث: شناسایی تجار، شناسایی اعمال تجاری، بررسی تکمیلی دلالی، بررسی تکمیلی حق العمل کاری، بررسی تکمیلی تصدی حمل و نقل، قائم مقام تجاری، داشتن دفاتر تجاری، ثبت نام در دفتر ثبت تجاری و ضمانت می باشد.
فصل دوم اختصاص به شرکتها دارد که در این قسمت با شناسایی مفهوم و انواع شرکتهای تجاری، قواعد عمومی تشکیل شرکتهای تجاری(شرکت سهامی، شرکتهای سهامی عام، شرکتهای سهامی خاص، شرکتهای با مسئولیت محدود، شرکتهای تضامنی و شرکتهای نسبی، و آثار تشکیل شرکتها را فرا می گیریم.
همچنین در ادامه به بحث انحلال شرکتهای سهامی و غیرسهامی، بررسی ارکان شرکتها (رکن تصمیم گیرنده، رکن اداره کننده و رکن نظارتی) و بررسی سرمایه شرکتها (اوراق سهام، اوراق مشارکت قرضه و تغییرات در سرمایه می پردازیم.
در فصل سوم، اسناد تجاری را مورد مطالعه قرار می دهیم و به بررسی مفهوم و انواع اسناد تجاری، شرایط شکلی برات، سفته، چک، ضمانت اجرای فقدان شرایط شکلی اسناد تجاری و ویژگی و اوصاف ناشی از شرایط شکلی اسناد تجاری می پردازیم. در ادامه به بررسی قبولی و نکول برات، پرداخت و عدم پرداخت در برات و سایر اسناد، مسئولیت در اسناد تجاری، ظهرنویسی در اسناد تجاری، حقوق و تکالیف دارنده اسناد تجاری (تکالیف اصلی، اعتراض و دادخواست، برات رجوعی) خواهیم پرداخت. در انتهای فصل 3 نیز بررسی تحلیلی و تفصیلی چک را عنوان می نماییم.
فصل چهارم،آخرین فصل از کتاب می باشد. در این فصل با مبحث ورشکستگی آشنا می شویم که شامل عناوین ذیل می باشد:
- بررسی مفهوم ورشکستگی و عناصر آن
- بررسی انواع ورشکستگی(عادی، تقصیر، تقلب)
- بررسی احراز ورشکستگی و همچنین آثار آن
- بررسی ارگانهای تصفیه و وظایف آنان
- بررسی اقدامات مربوط به تصفیه و تعیین دارایی تاجر ورشکسته
- بررسی قرارداد ارفاقی و شرایط آن
- بررسی تقسیم دارایی ورشکسته
- بررسی دعوای استرداد و حالتهای مختلف آن
- بررسی خاتمه ورشکستگی و اعاده اعتبار
دیدگاه خود را بنویسید